Rank a Brand is een website waarop consumenten het ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’- beleid van merken kunnen vergelijken.

Het idee van Rank a Brand komt voort uit een bekend probleem in ons dagelijkse leven. Je loopt door een (virtuele) winkel en je wilt het liefst van 'goede' merken kopen, dus van bedrijven die het meest rekening houden met mens en milieu. Maar om uit te zoeken welke bedrijven het beste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid uitvoeren is bijna onmogelijk.
 
www.rankabrand.nl biedt een transparante, simpele en praktische oplossing voor dit probleem met een heldere score voor elk merk. Onze Rankers screenen de door de merken zelf gepubliceerde MVO informatie op de thema's arbeidsomstandigheden/ mensenrechten, het milieu en klimaatverandering.
 
Wij geloven dat mensen andere aankoopkeuzes maken wanneer ze weten wat 'goede' merken zijn. Een hoge score bij Rank a Brand kan daarom het imago en de verkoopcijfers van een merk verbeteren. Dit werkt als een prikkel voor merken om de kwaliteit van hun MVO beleid verder te verhogen. Uiteindelijk willen we met dit initiatief bijdragen aan een wereld waarin bedrijven een transparante, eerlijke en groene bedrijfsvoering hebben.
 
Rank a Brand staat nu nog in de kinderschoenen. Hoewel al meer dan 400 merken zijn gerankt, is dit nog slechts het topje van de ijsberg. De bedoeling is dat uiteindelijk alle grote merken van alle productsoorten gerankt zijn. Omdat wij een beginnende organisatie zijn, kunnen wij alle hulp gebruiken van de DPA om ons en onze website verder te ontwikkelen.

Contact: Vera Schölmerich (vera@rankabrand.com)

duurzaamheid non-profit