iPoetry wil een online platform zijn voor (jonge) dichters. Op de site worden verslagen van poeziewedstrijden, achtergrondartikelen en overzichten van dichters aangeboden.
iPoetry combineert vier websites van stichting Poëziecircus. De vier onderdelen zijn bereikbaar via vier aparte url’s, maar verwijzen door één herkenbare huisstijl nadrukkelijk naar elkaar door. De vier pagina's bereiken samen een groot deel van het in poëzie geïnteresseerde publiek en kunnen, verenigd in het project iPoetry, een nog groter publiek bereiken.
De vier onderdelen:
Poëziecircus portal (www.poeziecircus.nl):
voorpagina met aankondiging van nieuwe live optredens (agenda) van Het Poëziecircus, poëzie top 10 en stichtingsinformatie.
NK Poetry Slam (www.nkpoetryslam.nl):
platform voor de 15 regionale poetry slams (voordrachtswedstrijden voor jonge dichters), het laatste nieuws over winnaars van poetry slams, achtergrondartikelen, overzicht van jaarwinnaars, reactie- of discussie-mogelijkheid voor bezoekers.Dichtpodia (www.dichtpodia.nl):
online overzicht van alle Nederlandse podia (zowel geprogrammeerde als open podia) waarop dichters kunnen optreden. De database is op verschillende manieren voor gebruikers doorzoekbaar.iPoetry (www.ipoetry.nl):
audiomagazine met opnames van dichters. Het Poëziecircus beschikt (sinds 2001) over een groot archief van honderden minidisc-opnames van dichters. Deze pagina ontsluit het archief en maakt de inhoud online beschikbaar. De doelstelling is de content met open-license aan te bieden, waardoor bezoekers en collega-organisaties de opnames kunnen gebruiken en bewerken op hun eigen pagina's. Jaarlijks moet het archief met ca. 100 nieuwe opnames kunnen groeien. Centraal staat de presentatie van poëzie in voorgedragen vorm. Achtergrondartikelen en reportages zetten het archief in een context van de orale traditie.Het doel van het project is om de nieuwe media in te zetten bij de missie van het Poëziecircus: het bevorderen van poëzie en talentvolle jonge dichters. De drie eerstgenoemde onderdelen zijn reeds gedeeltelijk gerealiseerd en behoeven voornamelijk implementatie in de nieuwe huisstijl. Het nieuw te ontwikkelen onderdeel van dit project is ‘iPoetry’. Dat heeft tot doel het uitgebreide audio/video-archief van het Poëziecircus toegankelijk te maken voor publiek. De stichting acht dit ten eerste van belang vanuit het oogpunt van het delen van het Nederlandse literaire erfgoed. Het Poëziecircus beschikt niet alleen over een omvattend basisarchief, maar voorstaat ook een stevig opgezet groeitraject. De pagina is ten tweede van belang omdat een audiovisuele presentatie van poëzie, zoals de populariteit van literaire podia bewijzen, aansluit bij de door beeldcultuur gedomineerde belevingswereld van jongeren. De laatste doelgroep heeft speciale aandacht van het Poëziecircus, vandaar ook de naar ‘iPod’ verwijzende naam ‘iPoetry’. Het project kan daarom tevens worden gezien als een poging de emancipatie van de orale poëziecultuur te stimuleren door middel van de nieuwe media. Er wordt een creative commons licentie nagestreefd die gebruikers in staat stelt en aanmoedigt de content zelf te gebruiken in bijvoorbeeld muzikale remixes van de opnames.