« terug

Webontwikkelaar aansturen


Heb je veel technische kennis of niet, samenwerken met een webbouwer is lastig! Het lijkt wel of de bouwer nooit begrijpt wat je bedoelt of altijd wel een reden vindt om te laat op te leveren. Voor de goede orde: dat is geen kwade wil van de webbouwer. Als beide partijen niet duidelijk communiceren kunnen er verschillende verwachtingen ontstaat die dan gedurende het bouwproces voortdurend moeten worden bijgesteld, met alle ergernissen en vertraging van dien.  
  • Bedenk goed wat je wilt en werk dit in zoveel mogelijk detail uit (met plaatjes, flowcharts en dergelijke).       Als je er nog niet helemaal uit bent, doe het dan in stapjes
  • Gedraag je als opdrachtgever, ook als de bouwer tegen een vriendschappelijk tarief werkt en laat je niet overrompelen door technische vaktermen
  • Maar houd je zelf ook aan de afspraken en kom niet steeds met allerlei wijzigingen en extra wensen. Of neem dan de vertraging voor lief.
  • En heel belangrijk: versie 2.0 bestaat niet voor niets. Het gaat nooit in een keer helemaal goed. Vaak merk je pas bij gebruik van de site hoe het beter kan. Verlies je dus niet in de oneindige mogelijkheden van de techniek of de fantasie van je bouwer!   
Tips en ervaringen van de Digitale Pioniers:
Vlindertuin Functioneel ontwerp van de site: Functioneel_ontwerp_uwtuinvolvlinders.doc  

Programma van eisen
Een programma van eisen stel je op voor een webbouwer of ontwerper van een website, of bijvoorbeeld voor een software ontwikkelaar. Het is de weergave van alle functionaliteiten, wensen en eisen die jij als opdrachtgever graag in het eindproduct terugziet. Hoe gedetailleerder dit document is, des te beter kan de gevraagde partij een offerte uitbrengen.

Hieronder kun je enkele voorbeelden van een Programma van Eisen downloaden:  
TOP