1% van je kennis inzetten tegen armoede.

16-nov-09 door: 1%CLUB

Vanaf nu is de website van de 1%CLUB uitgebreid met 1%DOEN! Dit nieuwe onderdeel van de 1%CLUB is hét onderdeel voor 1%LEDEN die 1% van hun tijd en kennis in willen zetten voor concrete ontwikkelingsprojecten. Bij 1%DOEN geven de 1%PROJECTEN aan naar welke specifieke kennis ze op zoek zijn om het project naar een hoger niveau te tillen. Al deze vragen naar kennis van de 1%PROJECTEN zijn in het 1%DOEN- gedeelte verzameld waar 1%LEDEN kunnen kiezen voor welk project en op welke manier ze hun 1% kennis in willen gaan zetten. Deze vragen lopen uiteen van het adviseren van een project voor het opzetten van een productielijn van vruchtensap in Ghana tot het onderhouden van de website van een project in Senegal.

Door het inzetten van jouw beste 1% kun jij vanaf nu rechtstreeks een concreet project verder helpen. Vanachter je computer, met je bedrijf of ter plaatse bij het project: zoals jij het wilt. Op een manier die bij jou past. Als 1%LID kun je vanaf nu in je profiel dus ook je expertise invullen. De 1%PROJECTEN kunnen zo op zoek gaan naar jouw kennis, maar ook andersom: ga actief op zoek in de verschillende projecten naar een project dat bij jou past en welke jij kunt steunen met slechts 1% van je tijd. Ga naar “wijzig profiel” en klik op 'MIJN KENNIS' en vul dit aan de 1% expertise die jij graag wilt inzetten.

Deze vernieuwende manier van Ontwikkelingssamenwerking past geheel in de lijn van de ontwikkelingen binnen de sector. Steeds meer mensen willen op een betrokken wijze een eigen bijdrage leveren aan armoedebestrijding. Niet alleen door donateur te zijn maar vooral ook door iets te dóen. Iets waar je goed in bent. waar je een ander mee kunt helpen. Oftewel: 1%DOEN!