Magneet Festival lanceert beta crowdsourcing platform

14-dec-10 door: Digitale Pioniers

De Stichting Magneetbar heeft een betaversie van het beloofde online crowdsourcing platform gelanceerd. Dit project, ondersteund als onderdeel van de 18de ronde van de stimuleringsregeling DigitalePioniers, is gerealiseerd op basis van de opensource pakketten Wordpress en BuddyPress.

Participeren in Magneet evenementen
Op het nieuwe platform is het mogelijk participator te worden, en ideeën voor evenementen te publiceren. Een idee kan een band zijn, maar ook een theatervoorstelling, dance act of concept voor de decoratie. Op ideeën kan door andere participators gestemd worden, zodat het onder de aandacht komt van de Magneet-crew. Populaire ideeën worden door de crew getoetst op haalbaarheid en budget, en kunnen een go krijgen door de project status toe te wijzen. Ideeen en projecten komen op de 'crowdsourced programma' pagina samen.

Het Magneet LAB

Tegelijk met de betalancering van het platform, presenteren 'de mensen van de Magneetbar' ook een nieuw event concept: Het Magneet LAB. Deze serie van kleinschalige events is waar online en offline samenwerking het hele jaar door uitgeprobeerd kan worden, met als doel te experimenteren en kersverse samenwerkingsvormen voor het Magneet Festival uit te proberen. Het eerste Magneet LAB vind plaats op 22 december van 19:00 tot 01:00 in Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam. De toegang is gratis.

Toekomst
Nu deze eerste mijlpaal bereikt is, werkt het team van freelancers en vrijwilligers, onder leiding van de initiatiefnemers Jesse Limmen en Seb Stam alweer keihard verder aan de volgende fase. De focus ligt op het uitnodigen en welkom heten van de verschillende groepen fans, nu nog overal verspreid op netwerken als de oude website, facebook en twitter. Met deze groep, en een ieder die zich in de tussentijd daarbij aansluit door te registreren, wordt de proef op de som genomen en zal feedback aan de hand van deze 'live test' verzameld worden. De organisatie is in gesprek met diverse potentiële partners, om de evenementen samen verder vorm mee te geven.

Beta.magneetfestival.nl
Het beta platform is te bezoeken via http://beta.magneetfestival.nl en zal binnenkort ook via www.magneetfestival.nl te bereiken zijn. Hou voor het laatste nieuws ook de officiële facebook pagina in de gaten. De documentatie van de ontwikkelde software kan hier gevonden worden.

Neem voor meer informatie contact op met Seb Stam (seb@magneetbar.nl) of Jesse Limmen (jesse@magneetbar.nl).