Bezoek Digitale Pioneers bij PICNIC

20-sep-07 door: Digitale Pioniers

Met trots nodigen we je uit om tijdens de PICNIC Cross Media Week op vrijdag 28 september aanwezig te zijn bij de pitch van de Digitale Academie 2007 en de presentatie van het boek Open Doors van Syb Groeneveld Vanaf 9.00 uur tot 12.00 zijn we te bezoeken in het Ketelhuis op het Amsterdamse Westergasterrein. Kijk voor registratie op www.picnicnetwork.org.

Sinds april 2007 werken elf projecten aan hun Digitale Pioniers Businessplan. Tijdens de pitch zullen zij zichzelf presenteren en meedingen naar een van de drie te winnen prijzen (€ 25.000, €15.000 of €10.000). De Digitale Pioniers Academie is een spin off van de Digitale Pioniers regeling. Vaak blijken de door Digitale Pioniers gesteunde bedrijven hetzelfde probleem te hebben: ze maken een succesvolle start, maar daarna blijkt het moeilijk om het hoofd boven water te houden.Dit jaar namen de volgende kandidaten deel aan de Academie: Stills, Mobile Reporters, Radio Ruisriet, Robin werkt ook, Wizzi, City Chat, Seek and Hide, Coonda, Floss, MIMOA and Mail de politiek.

Voordat de kandidaten van de Academie hun businessplan pitchen, zal eerst het eerste exemplaar van het boek Open Doors uitgereikt worden aan Marjan Hammersma, hoofd van de Media-afdeling van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Dit boek, geschreven door Syb Groeneveld van Kennisland, beschrijft en analyseert de rol van de samenleving in het veranderende medialandschap. Het is bedoeld als een praktische gids voor iedereen die geïnteresseerd is in sociale innovatie, peer production en content communities in het veranderende medialandschap.

Klik hier voor het volledige programma.