Feedbackbijeenkomst ronde 18 Digitale Pioniers

13-dec-09 door: Digitale Pioniers

Speciaal voor de 18e ronde is het mogelijk om op 8 januari 2010 persoonlijk feedback op je projectidee te krijgen. De Feedbackbijeenkomst vindt plaats vanaf 16.00 uur in de Studioruimte van The Hub, Westerstraat 187, Amsterdam. Let op: dus niet op Kennisland, zoals eerder gecommuniceerd.

Je kunt je vragen stellen aan experts op het gebied van Technologie & Open source, Auteursrecht & Creative Commons en Publieksbereik. Overige vragen zijn natuurlijk ook welkom. Je kunt in twee rondes aanschuiven bij een onderwerp. En dus bijvoorbeeld in de eerste ronde advies op het gebied van publieksbereik krijgen en in de de tweede ronde op het gebied van auteursrecht.

Programma Vrijdag 8 januari
16.00-16.30: Introductie door het DP-team
16.30-17.00: Eerste ronde vragen
17.00-17.30: Tweede ronde vragen
17.30-17.45: Afsluiting DP-team
17.45-18.45: Borrel

Plaatsen zijn beperkt en je kunt je aanmelden voor maandag 4 januari 2010 via info@kennisland.nl. Vermeld hierbij welke vragen je hebt of op welke expertisegebieden graag advies zou willen hebben.

Experts

Technologie & Open Source:
Jaap Vermaas - is deskundig op het gebied van open source software en software-ontwikkeling. Hij werkte onder meer voor Desk.nl en Waag Society. Sinds 2004 legt hij zich als zelfstandige toe op de realisatie van bijzondere hardware- en software projecten voor media-activisten en NGO's. Op dit moment werkt hij aan de oprichting van een mobiel FabLab voor scholen. Meer informatie: www.tuxic.nl - www.movingconcepts.org.

Publieksbereik:
Lotte Meijer (onder voorbehoud) - ontwikkelt strategiën en producten om bezoekers naar musea te trekken, zowel fysiek als online. Ze combineert haar interesse voor onder andere educatie, informatie, interactieve technologiën en kunst in het ontwikkelen van multimedia producten voor musea. Lotte werkte onder andere voor het MoMA, won een Webby voor smarthistory.org en nam deel aan de stifo@sandberg masterclass. Lees meer over haar op haar op www.lottemeijer.com.

Auteursrecht & Creative Commons:
Paul Keller - is senior adviseur bij Stichting Nederland Kennisland en houdt zich als projectleider Creative Commons Nederland voornamelijk bezig met de relatie tussen individueel rechtenbeheer en collectief rechtenbeheer. Sinds juli 2005 zit Paul in de Raad van iCommons, een internationale organisatie die zich inzet voor vrije cultuur, vrije toegang tot kennis, open software en open educatie.

Overige vragen over Digitale Pioniers, je projectidee en hoe aan te vragen kunnen gesteld worden aan Nikki Timmermans, die namens Digitale Pioniers aanwezig zal zijn.

Foto by Woodleywonderworks op Flickr.