Fill the Gap!-7: R U Online? Mobilising youth for development

18-dec-09 door: Digitale Pioniers

Voor jongeren is het gebruik van nieuwe (mobiele) media de gewoonste zaak van de wereld. Opgegroeid in het digitale tijdperk zetten de wereldveranderaars nieuwe media doelbewust in om veranderingen teweeg te brengen.Denk maar aan de twitter revolutie in Iran. Wat kan de ontwikkelingssector daarvan leren? De zevende editie van Fill the Gap! staat volledig in het teken van de kracht van nieuwe (mobiele) media en jongeren in ontwikkelingslanden. Hoe kunnen wij deze digital natives in staat stellen en stimuleren om hun vaardigheden in te zetten voor duurzame ontwikkeling in eigen land?

De kick-off van het evenement is in handen van Jennifer Corriero. Jennifer staat bekend om haar innovatieve en leiderschapseigenschappen, en haar inzicht in het begrijpen en motiveren van de jeugd. Jennifer is medeoprichter van Taking it Global, hèt internationale online platform voor jongeren, ICT en global issues. Tijdens de open space sessies kan iedereen eigen ideeën inbrengen om samen met diverse mensen uit de wereld van nieuwe media, de politiek, het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking tot nieuwe inzichten te komen.

Fill the Gap!-7 vrijdag 15 januari 2010 / 12.30 -17.00 / het Sieraad in Amsterdam. Het programma is geheel in het Engels. Toegang is gratis. Voor aanmelding en meer informatie www.fill-the-gap.nl.