Lancering Woberator tijdens internationale Right to Know Day

20-sep-10 door: Woberator

Right To Know Day 2010 – 28 september 2010

Op 28 september 2010 wordt voor het eerst in Nederland meegedaan met de Internationale Right To Know Day met een programma van twee uur.

Wat gebeurt er?

We staan stil bij het belang van transparant bestuur voor de democratie en welke geweldige kansen dat biedt voor burgers, bedrijven en vooral onze economie. We kijken daarom naar de kansen van open overheidsdata, de kansen voor en problemen met de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en vooral wat er kan gebeuren.

Dat doen we door compacte, to-the-point lezingen, de presentatie van een handig hulpmiddel (de Woberator), gesprekken met politici, discussie, de verkiezing van de Meest Transparante Ambtenaar 2010 en de Obstructor 2010, een documentaire over de Wet openbaarheid van bestuur, het inzamelen van geld om obstructie te doorbreken en het heffen van het glas op transparantie.

Wie doen mee?

Aanwezig zijn open denkende politici en diverse sprekers van naam en faam. Zo zijn aanwezig: Hans Bos (Microsoft), Jan Willem Broekema (Internet Society), Hero Brinkman (PVV-fractie Tweede Kamer), Thomas Bruning (NVJ), Sebastiaan ter Burg (Woberator, Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten), Stefan de Konink (OpenOV, OpenKVK, Q-koortskaart), Mariko Peters (GroenLinks-fractie Tweede Kamer), Ronald van Raak (SP-fractie Tweede Kamer), Marietje Schaake (D66, ALDE-fractie Europees Parlement), Roger Vleugels (Wob-expert), Brenno de Winter (BigWobber, Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten).

De Right To Know Day wordt ondersteund door:

  • Amsterdam Open Innovative Capital;
  • BigWobber;
  • Internet Society;
  • Nederlandse Vereniging van Journalisten;
  • Stichting Bits of Freedom;
  • Stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten;
  • Stichting Vrijschrift;
  • Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)

Waar en wanneer?

De bijeenkomst begint om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur. De plaats van handeling: Café Gember bij het Haags Gemeente Museum en het Fotomuseum, Stadhouderslaan 43, 2517 HV DEN HAAG.