Op 10-10-10 gaat literairwerk.nl live met gloednieuwe redactietool

25-aug-10 door: Digitale Pioniers

AMSTERDAM/HAARLEM, 9 augustus 2010 – Op 10-10-10 gaat de schrijverscommunity literairwerk.nl live. Speciaal voor deze site ontwikkelt internetbureau Icontact een unieke redactietool die na voltooiing ook aan de opensourcegemeenschap ter beschikking wordt gesteld.

Het initiatief van Stichting [werk] richt zich op ongepubliceerde Nederlandstalige literaire verhalen, gedichten en literaire strips. Op de community www.literairwerk.nl ontmoeten schrijvers, redacteuren en lezers elkaar en lezen en becommentariëren zij elkaars werk. Met behulp van het commentaar uit de genetwerkte redactieomgeving kunnen schrijvers hun werk bijschaven en toewerken naar een publicatie. Het voordeel van zo’n gecrowdsourcet redactieproces boven een traditioneel redactieoverleg achter gesloten deuren is dat de crowd meer weet en ziet dan een handvol redactieleden.

Internetbureau Icontact ontwikkelt momenteel een bijzondere redactietool, die het geven van redactioneel commentaar op de site zal vergemakkelijken. Met de tool kunnen lezers feedback geven op precies de juiste plek in een tekst, vergelijkbaar met de functie ‘opmerking invoegen’ in een Worddocument of PDF. De redactietool wordt ontwikkeld als opensourcemodule voor contentmanagementsysteem Drupal. Na oplevering van de site op 10-10-10 stelt Stichting [werk] de redactietool beschikbaar aan de opensourcecommunity, zodat andere ontwikkelaars hem kunnen gebruiken.

Literairwerk.nl is op dit moment al te volgen via www.literairwerk.nl en LinkedIn.

Over Stichting [werk]
Stichting [werk] biedt een internetcommunity en een bijbehorend literair tijdschrift, dat speciaal wordt uitgegeven voor e-readers. Het richt zich op ongepubliceerde Nederlandstalige literaire verhalen, gedichten en literaire strips van hoog niveau. De stichting gelooft in de zin van redactioneel commentaar en in de kracht van de crowd.
www.literairwerk.nl

Over Icontact
Icontact ontwikkelt websites en applicaties voor bedrijven en instellingen in het boekenvak, de bibliotheek en de uitgeverij. Recente sites en klanten zijn onder meer de community Watleesjij.nu (watleesjij.nu) voor NDC|VBK; de downloadshop voor luisterboeken van Luisterrijk (www.luisterrijk.nl) en het portal over kinder- en jeugdliteratuur www.leesplein.nl voor Stichting Bibliotheek.nl. Ook bouwt Icontact maatwerk B2B toepassingen voor vakuitgevers en andere content owners.
www.icontact.nl