Open koffie ambtenaar 2.0 over Digitale pioniers eParticipatie

05-jun-09 door: Digitale Pioniers

Op maandag 22 juni 9-10 uur vindt de Open Koffie Ambtenaar 2.0   plaats bij BZK met drie korte presentaties van projecten die in het   kader van de eParticipatie ronde van de digitale pioniers   ondersteund worden. In het totaal worden er 7 projecten ondersteund   die op een innovatieve manier bijdragen aan de verbetering van de   dienstverlening door de overheid of de participatie van burgers bij   politieke of beleidskwesties. Deze projecten zijn eind november 2008   van start gegaan en nu in de eindfase van de projectontwikkeling.   Tijdens de Open Koffie van 22 juni zijn er presentaties van:

* Het nieuwe stemmen development environment (HNS.dev): HNS.dev   heeft een gestandaardiseerde database en ontwikkelomgeving voor   eParticipatie en eDemocracy projecten in Europa opgezet. Deze data   wordt via een application programming interface (API) voor   ontwikkelaars van eParticipatie projecten ontsloten en moeten zo het   delen van kennis en software stimuleren.

* PoliDocs.nl: PoliDocs is een zoekmachine voor politieke   documenten. De website biedt toegang tot moties, kamervragen en   uitspraken van leden van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer sinds   1984. Het PoliDocs project houdt zich bezig met het semantisch   verrijken van parlementaire publicaties.

* OCO sterren: De OCO beantwoordt vragen van ouders en leerlingen   over onderwijs. Met de OCO-sterren wil OCO de kwaliteitsoordelen van   ouders en leerlingen verzamelen en zo publiceren dat andere   gebruikers scholen beter kunnen vergelijken.

Ter inleiding is er een presentatie van Paul Keller (projectleider   Digitale Pioniers bij Kennisland) over de manier hoe de Digitale   Pioniersregeling innovatieve maatschappelijke initiatieven   ondersteunt.

Geïnteresseerden van buiten MinBZK kunnen zich (i.v.m. toelating in   het gebouw) aanmelden via friedolien.fraiture@minbzk.nl Vergeet je identiteitsbewijs niet!