Projectvoorstellen 18e en laatste ronde Digitale Pioniers gevraagd!

13-dec-09 door: Digitale Pioniers

Vanaf vandaag, 14 december 2010 kunnen projectvoorstellen voor de 18e en laatste ronde Digitale Pioniers ingediend worden. Ooit nog een Digitale Pionier willen zijn? Dan is dit je laatste kans...

Het thema voor de 18e ronde is "Vrijstaat". De relatie tussen burger en samenleving is aan het transformeren. Oude organisatiestructuren op het gebied van economie, politiek en ontwikkelingssamenwerking voldoen niet meer. In onze genetwerkte samenleving organiseren wereldburgers zich steeds meer van onderop rond gedeelde issues. Zoals bijvoorbeeld het auteursrecht (Creative Commons). Internet is bij uitstek de plek, de Vrijstaat, waar nieuwe vormen van actief burgerschap tot stand komen en burgers hun vrije mening kunnen uiten.

Digitale Pioniers zoekt projectvoorstellen waardoor burgers de vrijstaat van het internet gebruiken om zich op nieuwe manieren te kunnen organiseren. Projecten die bijdragen aan maatschappelijke participatie en een democratische samenleving. Voor de 18e ronde is in totaal 140.000 euro beschikbaar. Per project kan maximaal 32.000 euro aan ondersteuning gegeven worden. Een overzicht van eerder door de Digitale Pioniers ondersteunde projecten vind je op de projecten-pagina van de Digitale Pioniers website.

Aanvragen kan van 14 december 2009 t/m 24 januari 2010. Als je de aanvraag voor 8 januari 2010 instuurt, kun je feedback op je aanvraag krijgen. Meer informatie over aanvragen, het thema Vrijstaat en de Leidraad met de belangrijkste regels voor het indienen van projectvoorstellen vind je op de Digitale Pioniers website. Aanvragen indienen kan via een online aanvraagformulier. Voor meer informatie neem contact op met Nikki Timmermans via nt[at]kl.nl of bel naar +31.20.575.6720.

Bewerking van foto by Gadl op Flickr.