Wiki loves art /NL midzomerfeest in Museum Boijmans Van Beuningen!

17-jun-09 door: Digitale Pioniers

Op zondag 21 juni vindt in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam in het kader van Wiki loves art /NL (www.wikilovesart.nl) een midzomerfeest plaats. Op deze dag zijn er naast de mogelijkheid om voor wiki loves art /NL te fotograferen (en dus kans op mooie prijzen te maken) exclusieve rondleidingen een lezing van Hans Aarsman en de Nederlandse premiere van een film 'Das maximal Einmalige und seine Transformation zum Gleichartigen' (Portret van een professionele kunstobject fotograaf). Vanaf 1700h vind er in de tuin van het Museum Boijmans Van Beuningen een afsluitende Borrel plaats.

Deelname is gratis maar in verband met het regelen van toegangsbewijzen voor het Museum is aanmelding vereist. Aanmelden kan via educatie@boijmans.nl

Verder kan op deze dag ook in de vier andere aan Wiki loves art/NL deelnemende Rotterdamse musea gefotografeerd worden. Dit zijn het Nederlands Architectuur Instituut (NAi), het Maritiem Museum, het Havenmuseum en de Kunsthal (plattegrond (pdf)).

Programma op 21 Juni:

11.00-17.00 uur Fotograferen voor Wiki loves art/NL in Museum Boijmans van Beuningen, NAi, Maritiem Museum, Het Havenmuseum en de Kunsthal.

13.00- 16.00 uur (Boijmans van Beuningen) Ophalen speciale museumkaart, aanmelden voor rondleidingen.

14.00-16.00 uur Rondleidingen (start 1e ronde om 14.00 uur en 2e ronde om 15.00 uur):

  • Boijmans van Beuningen (o.a. prentenkabinet, luchtkanalen)
  • NAi (Huis Sonneveld & Coolpower tentoonstelling)
  • Maritiem Museum (depots)
  • Het Havenmuseum

16.00-17.00 uur (Auditorium Boijmans van Beuningen)

  • Welkom, organisatie Wiki loves art/NL
  • Presentatie, Camera Luminosa, Niels Huijbregts (XS4ALL)
  • Lezing, Hans Aarsman (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Aarsman)
  • Film, Das maximal Einmalige und seine Transformation zum Gleichartigen (Portret van een professionele kunstobject fotograaf)
  • Afsluiting, Deirdre Carasso, Museum Boijmans van Beuningen

17.00 uur – 18.30 uur (Museumtuin Boijmans Van Beuningen) Afsluitende borrel

Over Wiki loves art/NL

Wiki loves art/NL is een initiatief van Creative Commons Nederland, Wikimedia Nederland in samenwerking met XS4ALL, Erfgoed Nederland, de Nederlandse Museumvereniging en Stichting Museumnacht Amsterdam (N8). De fotografiewedstrijd Wiki loves art/NL is op 1 juni j.l. gestart en duurt tot 30 juni. In meer dan 40 Nederlandse musea mogen deelnemers foto’s maken van speciaal geselecteerde collectiestukken. De fotografen mogen o.a. in het Van Goghmuseum, het Gemeentemuseum Den Haag en het van Abbemuseum objecten fotograferen. De 10 beste foto’s worden beloond met mooie prijzen. Meer informatie over Wiki loves art/NL is te vinden op www.wikilovesart.nl.