Winnaars Pitch Digitale Pioniers Academie 2010

01-jul-10 door: Digitale Pioniers

Op woensdag 30 juni vond in het Trouwgebouw in Amsterdam de pitch van de vierde en laatste Digitale Pioniers Academie plaats. Tijdens de pitch streden 14 projecten van de Digitale Pioniers Academie om zes prijzen ter waarde van totaal 50.000.

Laatste Digitale Pioniers Academie
In januari 2010 startte de vierde en laatste Digitale Pioniers Academie. 14 projectteams werkten onder begeleiding van coaches aan een businessplan voor hun maatschappelijke online initiatief. Binnen de Academie werkten deelnemers van businessconcept naar businessmodel, van businessmodel naar businessplan en van businessplan naar presentatie.
 
Pitch
Woensdag 30 juni jl. werd de Digitale Pioniers Academie afgesloten met een pitch. De deelnemers aan de Digitale Pioniers Academie konden drie categorieën prijzen winnen: beste businessplan, beste idee en meest gegroeide project. De jurering werd verzorgd door Herma de Walle (onafhankelijk consultant), Boris Franssen (partner adviesbureau Scholte & Franssen), Denis Slieker (Face the Culture) , Machiel Emmering (onafhankelijk consultant), Hans Vervoorn (A Room with a View) en Rene Post (Iping).
 
De winnaars
Het niveau van de Digitale Pioniers Academie was dit jaar erg hoog. Projecten als de Digitale Koelkast, BFound (under construction), VJ Movement (www.vjmovement.com), Wisebloom (www.wisebloom.nl) , *openmargin (http://dialogue.openmargin.com), Zona’s Kiosk (www.zonaskiosk.nl), Fastfacts (www.fastfacts.nl) en Duurzame Student (www.duurzamestudent.nl) gooiden hoge ogen met hun businessplannen en pitch. De prijzen voor beste businessplan gingen echter naar Aexist Diabetes (www.zorg-enovatie.nl) en Studietimer (www.studietalent.nl). Zij wonnen respectievelijk 15.000 en 10.000 euro om in hun project te investeren. De Speld won 15.000 voor het beste idee (www.speld.nl). De 10.000 euro voor ‘meeste vooruitgang’ werd verdeeld onder www.shesports.nl, www.rankabrand.nl en Ik kom in Actie (vanaf september online).
 
Digitale Pioniers
De Digitale Pioniers Academie is onderdeel van de Stimuleringsregeling Digitale Pioniers. Deze regeling geeft financiële en organisatorische ondersteuning aan vernieuwende en maatschappelijke internetinitiatieven die bijdragen aan pluriforme informatievoorziening, meningsvorming en participatie in het publieke domein op internet. Omdat veel projecten die door de Digitale Pioniers regeling werden ondersteund behoefte hadden aan begeleiding bij het proces van professionalisering en opschaling werd de Digitale Pioniers Academie opgericht.

Uitgebreide informatie over de pitch Digitale Pioniers Academie en alle deelnemers en coaches is te vinden op www.digitalepioniers.nl/academie. Digitale Pioniers is een initiatief van Kennisland (www.kennisland.nl) en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.
 
Bekijk hier alle foto's en neem voor meer informatie contact op met Corline van Es, via 
ce@kl.nl of 020-5756720