Woophy, Bliin en Bugpool winnaars van Digitale Pioniers Academie

23-okt-06 door: Digitale Pioniers

Woophy, Bliin en Bugpool zijn uitgeroepen tot winnaars van de Digitale Pioniers Academie 2006. De afgelopen vijf maanden werkten dertien innovatieve internetprojecten binnen de Digitale Pioniers Academie aan een businessplan. Op zaterdag 21 oktober maakte een jury van acht experts in Amsterdam de winnaars bekend die elk een bedrag van € 25.000 ontvangen.

Woophy is een grote online foto en reisgemeenschap waar bezoekers kunnen inzoomen op locatiegebaseerde foto’s. De gebruikte techniek en toepassing zijn uniek in de wereld. De tweede winnaar is Bugpool. Uit het insecten-forum van de kunst site Nobodyhere is spontaan een community van 'bugs' ontstaan. De software van Bugpool biedt nieuwe mogelijkheden voor het vorm en inhoud geven aan chatomgevingen en discussie-fora.

De derde winnaar van het bedrag van € 25.000 is Bliin. Een open platform, voor desktop en mobiele cliënten, waar ingelogde gebruikers andere ingelogde gebruikers kunnen traceren, volgen en contacten in real-time, op een Google Map. Meer informatie over de academie en de deelnemende projecten is te vinden onder Academy op deze website.