Lancering Virtuele Straat @ FatForm!

23-jul-10 door: De Virtuele Straat

De Virtuele Straat @ Fat Form


Amsterdam Zuidoost – Op zondag 1 augustus 2010 gaat www.devirtuelestraat.nl live! De Virtuele Straat behelst web, virtuele kunst, augmented reality en meer verrassingen. De lancering vindt van 16.00 tot 18.00 uur plaats op het dak van de parkeergarage Kraaiennest (Amsterdam Zuidoost) en maakt onderdeel uit van FatForm. 

Een webproject voor de ontwikkeling van kunst in cyberspace: dat is de Virtuele Straat. De Straat is geworteld in de Amsterdamse Bijlmer, maar door zijn vestiging in de digitale openbare ruimte toegankelijk voor de hele wereld. Het wordt een ontmoetingsplek voor kunst en technologie, nieuw en beproefd, lokaal en mondiaal. Kunst en kunstenaars uit de Bijlmermeer staan in de Virtuele Straat centraal.  

De Virtuele Straat wordt ontwikkeld door Vinger.nl in het kader van de Straat van Sculpturen: een internationaal kunstproject gericht op het ontwikkelen van een blijvende collectie actuele kunst in de openbare ruimte van de Amsterdamse Bijlmer. De collectie vormt zich door middel van vijf tijdelijke kunstmanifestaties, waarbij elke manifestatie haar sporen nalaat in de vorm van een aantal permanente kunstwerken. Waar dit ambitieuze kunstinitiatief zich richt op kunst in de fysieke ruimte, stelt de Virtuele Straat kunst ten toon in de virtuele ruimte.
De Virtuele Straat is verheugd ondersteund te worden door de stimuleringsregeling Digitale Pioniers.  

De Virtuele Straat maakt met trots deel uit van FatForm! Een kunstproject van Daniela Bershan, Robert Dupic, Kaleb de Groot en Jonas Ohlsson. Kunst, muziek, mode, eten, drinken, lokale en internationale artiesten en andere verrassingen! De expositie op FatForm wordt geopend op zaterdag 24 juli en loopt t/m zondag 1 augustus 2010. In het weekend van 12.00 tot 24.00 en door de weeks van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken op het dak van winkelcentrum Kraaiennest. Tijdens het weekend zijn er allerlei evenementen, zoals de lancering van de Virtuele Straat op de laatste zondag. Kijk voor een gedetailleerd programma en de routebeschrijving op www.fatform.com. Mis dit historische moment in Amsterdam Zuidoost niet!  


De Virtuele Straat @ Fat Form:

Uit het hart, in de Bijlmer, op de server!
 


datum: 1 augustus 2010
locatie: Dak winkelcentrum Kraaiennest 10, 1104 CB, Amsterdam Zuidoost (metro53)

tijd: vanaf 16.00 uur