archive for October, 2008

Verdienen aan en in social media

Monday, October 27th, 2008

Erwin Blom, mede-oprichter van The Crowds, geeft in deze video duidelijke uitleg over verdienmodellen van/met social media. Aan het woord komen ook bedrijven die met social media hun brood verdienen. Bovendien showt Blom en passant ook zijn eigen verdienmodel.

Geld verdienen met communities doe je zo! from erwin blom on Vimeo.”>video

LinkedIn groep

Friday, October 17th, 2008

Alle deelnemers van de Digitale Pioniers academie kunnen nu ook lid worden van de nieuwe DPA LinkedIn groep. De deelnemers van de afgelopen jaren, de coaches en andere betrokkenen zijn natuurlijk ook welkom.

Businessmodels: better than free

Wednesday, October 15th, 2008

In een uitgebreide bijdrage op zijn weblog The Technikum gaat Kevin Kelly in op het fenomeen dat alles op het internet gratis moet zijn. Hij betoogt waarom dat naar zijn idee geen goede ontwikkeling is en geeft 8 mogelijkheden om zaken toch betaald te krijgen. In zijn woorden:
‘Eight uncopyable values. I call them “generatives.” A [...]

De beste presentaties ter wereld

Monday, October 13th, 2008

Picozine!

Wednesday, October 8th, 2008

Onder het kopje Nieuwe initiatieven van oud deelnemers aan de Digitale Pioniers Academie, een leuk nieuw initiatief Picozine: Picozine is een intiatief van  de makers van MobileReporters.org, deelnemers aan DPA 2008. Zij bedachten een minitijdschrift dat iedereen zelf online kan samenstellen. Pdfje printen, vouwen, nieten, snijden, klaar! Je eigen minimagazine!

Open org

Tuesday, October 7th, 2008

De mannen en vrouwen van Worm hebben pas echt begrepen wat open betekent! Op Open Org vind je (quote) oersaaie, maar broodnodige organisatorische informatie, standaard-documenten, formulieren en reglementen. Feast your eyes on declaratieformulieren, arbeidsovereenkomsten, begrotingen en administratieve documenten. En het ziet er nog gezellig uit ook! Bedankt Worm!!!!!

Blog tegen armoede

Tuesday, October 7th, 2008

Op 15 oktober vindt Blog Action Day plaats. Op deze dag besteden bloggers, podcasters en videocasters wereldwijd aandacht aan het thema armoede. Blog Action Day wil hiermee een discussie op gang brengen over dit onderwerp. Als je wil meedoen aan dot wereldwijde webevent en op 15 oktober over armoede wil publiceren, kun je je aanmelden [...]

Vooruit met Frankwatching

Monday, October 6th, 2008

Frankwatching denkt na over zijn toekomst en laat zijn lezers meedenken. Via Forward houdt de blog lezers op de hoogte van de plannen, vragen, stappen en ontwikkelingen naar Frankwatching 4.0 en mogen opmerkingen, tips en commentaren gegeven worden. De blog is vooral zo interessant omdat het de overwegingen laat zien voor keuzes voor verschillende verdienmodellen, [...]

Ook voor grote blogs is verdienen op internet moeilijk

Monday, October 6th, 2008

Dat verdienmodellen ook voor grote internetbedrijven lastig zijn, bleek afgelopen week weer. Het Amerikaanse Gawker Media, zo’n beetje het grootste blog netwerk ter wereld, ontslaat 19 van zijn 133 schrijvers. De medewerkers is per direct de wacht aangezegd. Volgens eigenaar Nick Denton zullen op korte termijn de advertentie-inkomsten dalen. Denton stelt dat de door huidige [...]