Lancering van Noord Verandert

Aankondiging van de lancering van Noord Verandert op zondag 16 november

Het crossmedia community art project Noord Verandert wordt op 16 november om 15 uur gelanceerd in de Buiksloterkerk. Op deze prachtige landelijk monumentale plek in het hart van Amsterdam Noord zal de producent van het project een gevarieerd programma verzorgen. Naast performances van Noordse artiesten en speeches van Noorderlingen worden videoreportages van het project vertoond en kan men de buurtreporters ontmoeten. Natuurlijk begeleid door lekkere hapjes en drankjes, de toegang is gratis.

Noord Verandert is een community art project: bewoners uit Amsterdam-Noord zijn als buurtreporters actief betrokken. Want jouw buurt, de plek waar je woont of geboren bent is een deel van je identiteit. De reporters vertellen hun persoonlijke verhalen over de veranderingen. Stichting Bellissima, organisator van het project heeft hen workshops gegeven en videoapparatuur verzorgd. Een groep kunstenaars heeft de bewoners begeleid met het maken van de reportages. Alle reportages worden verzameld op de website www.noordverandert.nl. De site biedt naast de videoreportages ook foto’s en geschreven verhalen van de buurtreporters én reporters van Bellissima.

Door het gebruik van Googlemaps is de site letterlijk een digitale zwerf- en ontdekkingstocht door de ontwikkelingen en persoonlijke geschiedenis van Amsterdam Noord. Het platform gaat een schat aan media materiaal bieden over Amsterdam Noord. Over hoe het was, hoe het wordt en wat er in de tussentijd gebeurt.

De videoreportages van Noord Verandert zijn ook te zien op Lokale tv; op Salto een serie van 6 afleveringen met alle reportages (vanaf 16 november), regionale tv; op RTVNH een documentaire over het project met de beste reportages, en lokaal; vertoningen op verschillende buurtpodia in Noord.

Online kunt u terecht op www.noordverandert.nl

Voor meer informatie over dit project en haar organisator kunt u contact opnemen met:

Bellissima: www.bellissima.net

Brigitte Bélanger: Brigitte@bellissima.net


Locatie Lancering: Buiksloterkerk

Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam

Noord Verandert = remapping the city