Digitale Pioniers Sessie over juridische kwesties

Op donderdag 12 februari organiseert Kennisland in samenwerking met CLINIC een bijeenkomst voor Digitale Pioniers met vragen over juridisch aspecten van hun projecten. CLINIC is een gespecialiseerde rechtswinkel op het gebied van Technologie, Media en Communicatie (TMC). De CLINIC wordt bemand door informatierecht studenten in de laatste fase van hun studie. De studenten van de Clinic geven juridisch advies op het gebied van TMC aan minder vermogende particulieren en kleine, startende ondernemingen.

Tijdens de sessie zal een aantal studenten van de CLINIC aanwezig zijn om vragen van Digitale Pioniers te beantwoorden. Denk hierbij aan vragen over handelsnaam-, merk-, octrooi-, model-, domeinnaam, databank en auteursrecht en oneerlijke mededinging (zogenaamde Intellectuele Eigendomsrechten), maar ook over privacy, bescherming van persoonsgegevens, koop op afstand, vrijheid van meningsuiting en computercriminaliteit (Informatierecht).

Met deze sessie willen we Digitale Pioniers de kans geven om professioneel advies over juridische aspecten van hun projecten in te winnen. De studenten van de CLINIC zullen hun best doen om alle vragen ter plekke te beantwoorden. In gecompliceerde gevallen is het mogelijk dat de beantwoording na het plegen van verder onderzoek telefonisch gebeurt.

Vragen stellen kan op donderdag 12 februari van 1530h tot 1700h bij Kennisland op de Keizersgracht 174 in Amsterdam. Aansluitend op de sessie is er een kleine borrel en kan er nog nagepraat worden. De sessie is gratis en je kunt je uiterlijk voor dinsdag 10 februari per email bij Corline van Es ce [at] kl.nl aanmelden.