Treemagotchi wint pitch Digitale Pioniers Academie!

De projecten Treemagotchi, Lifeboat en Cool Mediators zijn de winnaars van de Pitch die werd georganiseerd in het kader van de Digitale Pioniers Academie. Tijdens deze Pitch, die vandaag plaatsvond in cafe LAB 111 in Smart Project Space in Amsterdam, streden 12 projecten van de Digitale Pioniers Academie om drie prijzen met een totale waarde van 50.000 euro.

De winnaars

Treemagotchi (www.treemagotchi.nl) ging aan de haal met de hoofdprijs van 25.000 euro, de tweede prijs van 15.000 euro ging naar Lifeboat (www.lifeboatfilms.org) en de derde prijs van 10.000 euro was voor Cool Mediators (www.coolmediahottalk.net).

1. De Treemagotchi Contest is een wedstrijd om zo duurzaam en fair mogelijk te leven op een leuke manier. Deze groene vriendenboom die al een flinke groeispurt heeft gemaakt wordt door de jury beloond met 25.000 euro die moet worden besteed aan het zoeken naar nieuwe investeerders en internationale uitbreiding.

2. Lifeboat is een collectie korte documentairefilms die het stigma rondom families die leven met HIV/AIDS in Europa willen doorbreken. De jury vond dit sympathieke project 15.000 euro waard, het geld moet worden besteed aan de ontwikkeling van een online platform waarin communities rondom HIV/AIDS online kunnen samenwerken.

3. Cool Mediators is een online platform voor interactieve discussies, een webtool om publiek op een effectieve wijze te betrekken bij debatten op het internet. De jury heeft het prijzengeld van 10.000 euro bestemd om te worden besteed aan verdieping van de mogelijkheden voor interactie met het publiek en het inhuren van expertise op het gebied van marketing en sales.

De Pitch
Dit jaar vond de derde Digitale Pioniers Academie plaats. Vanaf september 2008 hebben 12 projecten deelgenomen aan workshops van experts en is onder begeleiding van coaches gewerkt aan het businessplan. De Digitale Pioniers Academie wordt afgesloten met een Pitch. Tijdens deze Pitch worden de projecten beoordeeld op het businessplan en de presentatie van dit plan voor jury en publiek. De jury beloont de drie meest veelbelovende projecten met prijzen ter waarde van 25.000, 15.000 en 10.000 euro. Winnaars uit de vorige rondes zijn: Mimoa: www.mimoa.eu (2007), Floss Manuals: www.flossmanuals.net (2007) en Bliin: www.bliin.com (2006).

De jury
De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Jan Vos (CEO Govworks, sociaal ondernemer en investeerder), Floor van Spaendonck (directeur Virtueel Platform), Jan van der Kaaij (Directeur Between Us), Egbert Jan van Bel (schrijver, spreker, marketingexpert), Chris Sigaloff (adviseur Kennisland) en Hermineke van Bockxmeer (directie Media Letteren Bibliotheken, Ministerie OCW).